"Dunkermotoren" otvara još četiri pogona u Subotici

Nemačka kompanija "Dunkermotoren", koja proizvodi motore snage do 500 vati za razne namene, najavila je da će tokom 2011. u Subotici izgraditi još četiri proizvodne linije, u vrednosti oko milion evra. Pored novih proizvodnih pogona ove godine u Subotici će biti završen i projekat za razvoj neophodnih informatičkih komponenti. U fabrici u Subotici koja je svečano otvorena 28. aprila, do sada izgrađena jedna proizvodna linija na čijem se razvoju radi, a "Dunkermotoren" je odlučio da fabriku otvori baš u Srbiji zbog stručnosti domaće radne snage. Obrazovanje saradnika u Srbiji mnogo je veće nego u regionu i to je presudilo da otvore proizvodnju u Srbiji. U odnosu na ostale zemlje istočne Evrope našli su veoma dobro obučene ljude u oblasti elektromotora, elektrotehnike, hardvera i softvera. Za samo godinu dana ta nemačka kompanija uspela je da otvori fabriku u Subotici, gde će iz Bundorfa u Nemačkoj biti kompletno premeštena proizvodnja mikromotora za žaluzine.

"Dunkermotoren" otvara još četiri pogona u SuboticiNemačka kompanija "Dunkermotoren", koja proizvodi motore snage do 500 vati za razne namene, najavila je da će tokom 2011. u Subotici izgraditi još četiri proizvodne linije, u vrednosti oko milion evra.

Kopredsednik kompanije Folker Bruner izjavio je za Tanjug da će pored novih proizvodnih pogona ove godine u Subotici biti završen i projekat za razvoj neophodnih informatičkih komponenti.

Kopredsednik Bruner je rekao da je u fabrici u Subotici koja je svečano otvorena 28. aprila, do sada izgrađena jedna proizvodna linija na čijem se razvoju radi, kao i da se  "Dunkermotoren", odlučio da fabriku otvori baš u Srbiji zbog stručnosti domaće radne snage.

"Mogu da kažem da je obrazovanje saradnika u Srbiji mnogo veće nego u regionu i to je presudilo da otvorimo proizvodnju u Srbiji. U odnosu na ostale zemlje istočne Evrope našli smo veoma dobro obučene ljude u oblasti elektromotora, elektrotehnike, hardvera i softvera", kazao je on.

Bruner je naveo da je za samo godinu dana ta nemačka kompanija uspela da otvori fabriku u Subotici, gde će iz Bundorfa u Nemačkoj biti kompletno premeštena proizvodnja mikromotora za žaluzine.

Fabrika u Subotici je počela probnu proizvodnju mikromotora za žaluzine u februaru i već dnevno proizvodi između 230 i 250 tih aparata koji se izvoze u Nemačku.

Fabriku za proizvodnju specijalne pogonske tehnike namenjene izvozu, u koju je  "Dunkermotoren" do sada investirao oko milion evra treba do kraja godine da zaposli ukupno 100 ljudi.

Fabrika se prostire na oko 1.500 kvadratnih metara i trenutno je u njoj zaposleno 42 radnika

Tokom 2012. u ovoj fabrici treba da bude zaposleno dodatnih 100 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik